Aktualnosti
Povijest
Bula
Biskup
Mapa biskupije
Središnje ustanove
Katedrala
Župe i svećenici
Školstvo
° TKI
° Paulinum
° Školski vjeronauk
° Augustinianum
Redovnici i redovnice
Caritas
Kršćani zajedno
Svetac tjedna
Duhovno štivo
Foto galerija
Knjiga dojmova
Linkovi

Hosanafest

ARHIVA: ŠTIVA

7 2002
UHVATI DUGU I ZA MENE

Započeli smo novi milenijum. Cijeli svijet ulazi u bitku sa sljedećih tisuću godina, budućnost sadrži nepoznata otkrića i opasnosti. Kršćani međutim, stoje u ljepoti svakog novog dana koji se prikazuje pred njima.
Ono što oni vide je DANAS, a ne tisuću godina koje tek treba da dođu, ili pak prošlost. Kršćani razumiju da je samo jedan dan onaj sa kojim se treba izboriti. To je sredstvo koje nas vodi u sljedeći dan i tako sve iznova, dan za danom sve dok nas Sestra Smrt ne pozove ponovo kući.

Mi na današnjicu gledamo puni nade. Naš poziv da budemo Kršćani dar je od Boga koji nas voli. Mi imamo nadu jer BOG je punina vjere. Mi imamo nadu, jer ISUS je sa nama! Mi imamo nadu, jer DUH SVETI boravi u nama i daje nam snagu u našoj slabosti. Sveto TROJSTVO izabire da bude uz nas. Mi imamo NADU!

Kada se probudiš, svakoga jutra digni ruke u znak zahvalnosti Bogu! Zahvali Bogu za ovaj dan i noć koju može donijeti. Zahvali se Bogu za nadu i podijeli je sa ostalima. Slavi Boga za svjetlost i budi svjetlost drugima. Divi se pristustvu Božjem u jednom ništavom biću njegove kreacije. Obezbedi vrijeme za Boga na početku dana, i zauzmi svoj kurs za putovanje u Božju Svjetlost!

Ništa nije nemoguće za Boga. Danas mi vjerujemo i pratimo tu istinu. Hvala ti za ovaj dan. To je sve sa čime treba da vladamo. Dobro ga tretiraj i dotakni i druge ljude životom. Kultiviši radost i prinesi je i drugima. Svi ljudi čeznu za mirom, ljubavlju i radošću. Kršćani su grnčari koji su ugradili glinu života u posudje ljubavi.

Bože divljenja, Isuse Ljubavi, Duše Moći, pomozi nam da budemo dar drugima i našem svijetu, da donosimo nadu, mir, uživanje i ljubav koja nikada ne propada. Sa tobom, Svetim Duhom sve stvari su moguće za nas “malene”. Hvala ti Isuse, slavimo te Bože. Potakni nas Duše Sveti.

“U svemu, Bože naš, ti si stvorio svoje ljude slavnim i veličanstvenim i u svakom vremenu i na svakom mjestu bio si naš pouzdani pomoćnik.“ (Mudrost 19,22)

Po Lester Bach, OFM Cap, uredio: Čaba Kovač OFS
Povratak na prethodnu stranicu Vrh stranice

 

Copyright © 2002 - 2006 Subotička biskupija - Sva prava zadržana. PHP code & design by Zoran Jurić.
Urednici Zoran Vojnić Tunić & Kovács Csaba.
Danas je
Vi ste posjetitelj broj: 1501115. Trenutačan broj posjetitelja: